Antifouling International Yacht Paint
Gent 5-9 FEBRUARI 2020
FLANDERS EXPO, GENT
Belgian Boat Show
Antwerp 23-26 JANUARI 2020
ANTWERP EXPO
Let's camp B&B days Vakantiesalon Aventuria
NIEUWPOORT 16-18 OKTOBER 2020
JACHTHAVEN NIEUWPOORT
Belgian Boat Show Float
page-img

International Yacht Paint International Yacht Paint België adviseert de jachtschipper over de juiste antifouling

 

De zorg voor het milieu vordert stap voor stap. Europa kijkt met de gifstoffenwetgeving ondermeer toe op de toepassing van biocide houdende verven en dat is de branche waar de antifouling, of aangroeiwerende verven onder vallen.

De invoerder van de International verven (Akzo Nobel groep), Lucas Wouters, staat op de Belgian Boat Show klaar om de bootbezitters te informeren. Hier leert u alles over de context van de regelgeving. en krijgt u advies welke antifouling het beste past. Uiteraard afhankelijk van de ondergrond en de ligplaats van de boot; en de vaarstijl- en de vaarfrequentie van de bemanning.

 

International Yacht Paint

International Yacht Paint volgt milieuregelgeving en volksgezondheid België

Het is duidelijk dat International Paint de richtlijnen voor biocide houdende verven op de voet volgt. Verfproducten zijn immers giftig. Alle producten, gaande van twee-componentenlakken en thinners, tot antifoulings met veel of weinig gifstoffen, worden gecontroleerd.

De fabricant beveelt dus alleen verf aan die binnen deze richtlijnen vallen.

De juiste voorbereiding en toepassing van de toegestane antifoulings leidt tot het beste resultaat. Daarnaast is het aan te bevelen veel te varen, want dat voorkomt aangroei.

De milieuwetgeving beoogt de bescherming van het oppervlaktewater, maar ook de persoonlijke bescherming. Draag daarom altijd persoonlijke beschermingsmiddelen. Voorkom stof en verlies van verf of verdunners. Voer het afval af naar het containerpark met gescheiden opvang.

International Yacht Paint registreert sinds meer dan 30 jaar haar producten bij de Belgische overheid.

Het is enige fabrikant die vandaag een compleet assortiment antifoulings kan aanbieden aan de jachtman.

Antifouling International Yacht Paint

De regelgeving in België

Bepaalde antifoulings mogen enkel nog verkocht worden mits registratie op de site van de overheid. Bijvoorbeeld  TRILUX voor alu. Ze zijn erg milieubelastend. Andere antifoulings mogen nog wel gebruikt worden, maar enkel door de professional. Bijvoorbeeld MICRON EXTRA en ULTRA EU. De vakman schildert jachten in opdracht van de klant.
De particulier mag sommige antifoulings zelf aanbrengen. Zoals CRUISER UNO, en VC OFFSHORE voor zout water, of VC 17m voor zoet water.

Daarmee heeft INTERNATIONAL 7 antifoulings in het BELGISCHE-gamma. De keuze is dus voorhanden, zowel voor de milieubewuste als de meer traditioneel georiënteerde pleziervaarder.

Klik hier voor het International antifouling overzicht 

International Yacht PaintInternational Yacht Paint in de buurlanden

De Europeese landen interpreteren de wetgeving. Frankrijk, Engeland (?!) en Duitsland brengt men vandaag Micron 350, Ultra 300 en Cruiser 200 aan. In Nederland brengt men eventueel Micron LZ en Interspeed Extra quasi zonder koper aan. Het zijn antifoulings met een matige werking, en ze passen in het “milieuplaatje” van de regelgeving.

International Yachtpaint Belgium / Wouters International op de Belgian Boat Show, stand 3004 – hal 3