speedssurfer Vincent Valkenaers op de Belgian Boat Show
Gent 5-9 FEBRUARI 2020
FLANDERS EXPO, GENT
Belgian Boat Show
Antwerp 23-26 JANUARI 2020
ANTWERP EXPO
Let's camp B&B days Vakantiesalon Aventuria
NIEUWPOORT 16-18 OKTOBER 2020
JACHTHAVEN NIEUWPOORT
Belgian Boat Show Float
page-img

Snelheidssurfer Vincent Valkenaers beleeft gouden dagen

Vincent ValkenaersDie deelt hij graag met fans en andere surfers op de Belgian Boat Show

Eerst overbrugde de 25 jarige Mechelaar en surfmonitor bij WVD het snelheidsrecord over de mijl van de legendarische Bjorn Dunckerbeck. Vincent maakte op het Speed Event Price of Speed in Leucate een gemiddelde van 42,23 knopen (78.22 km/u). Het World Sailing Speed Record Council (WSSRC) bevestigde dat niemand sneller was. Goud.

Speed Challenge 2019

De volgende afspraak was de Lüderitz Speed Challenge in Namibië die sinds 2007 wordt gehouden. Hiervoor is een speciaal kanaal met gelijke diepte gegraven en een lijnrecht traject dat 140° op de heersende windrichting ligt. Tussen augustus en mei poeiert het hier constant boven de 40 knopen.
Het traject dat gechronometreerd wordt is 500 meter lang. Het kanaal heeft ook opstart en afremzones. Vincent Valkenaers

Om de invloed van de golfslag te temperen liggen er aan de hoge walzijde zakjes en zijn er aan lagerwal golfbrekertjes ingeheid.

Volgens Surfer Today lag het wereldrecord binnen bereik van Vincent. De condities waren uitmuntend met windstoten boven de 60 knopen. In de eerste runs haalde hij vier keer meer dan 50 knopen planksnelheid. De organisatie klokte de top af op 53.33 knopen, maar de controle stopte op 53.25 knopen. Hierdoor zette hij de beste tijd van 2019 neer. Goud bis.

Daardoor blijft Antoine Albeau’s vier jaar oude wereldrecord van van 53,27 ongeslagen.
Hoe lang zijn 0,02 knopen? Misschien te kort voor een wereldtitel, maar genoeg voor de international wall of fame en een absoluut Belgisch record.

Meet and greet Vincent

De Mechelaar vertelt alles over zijn honger naar snelheidsrecords, het gevoel dat er 0,007 seconden missen voor een wereldrecord, over speedsurfing en training, maar ook over materiaal en de weg die jong talent kan afleggen naar de surftop. Je kunt ook zelf vragen stellen. Vincents’ tijd op de Belgian Boat Show is beperkt, grabbel dus naar die microfoon.

Zaterdag 8 februari om 12.30 u. in de Black Box van WWSV