Foiling Dinghy op Belgian Boat Show
Gent 5-9 FEBRUARI 2020
FLANDERS EXPO, GENT
Belgian Boat Show
Antwerp 23-26 JANUARI 2020
ANTWERP EXPO
Let's camp B&B days Vakantiesalon Aventuria
NIEUWPOORT 16-18 OKTOBER 2020
JACHTHAVEN NIEUWPOORT
Belgian Boat Show Float
page-img

Passion Knokke toont de eenheidsklasseweg naar foiling en supersnelzeilen

Foiling Dinghy ASR Yachts & composites -Duitsland-  focust op de ontwikkeling van hoogtechnologische onderdelen voor prestatiegerichte jachten. Dat bracht het jonge team snel bij de ontwikkeling van foils en vervolgens foilende zwaardboten. Maar in de bochten ontstaan geregeld cavitatieluchtbellen rond zwaarden en roeren. Naast de oplossingen voor die ventilatie rond de foils kijken ze vooral naar de eenvoudige bediening ervan. Dat betekent minder complexe systemen door maximaal lift rendement. En zie, rond die kennis ontstond een eenpersoons eenheidsklasse voor de 21ste eeuw.

Bij de ontwikkeling werd proactief rekening gehouden met de productie. Dat leidde tot twee betaalbare, grensverleggende ‘dinghies’: de Foiling Dinghy en de L12.

Foiling DinghyFoiling Dinghy

  • Ultra laag gewicht, uitgepuurde rompvorm, performant tuigage en zelfregelende foils. Met een minimum aan zeilervaring kan je met de Foiling Dinghy loos gaan.
  • Stabiel door een brede, vlakke romp
  • Zelfregelende zwaardfoils bij het overstaggaan
  • Vergevingsgezind zonder veel trimmen
  • Geen uitstekende delen om tegenaan te crashen als het dan toch eens fout zou gaan
  • Deckit antislip
  • In 5 minuten opgetuigd
  • Beachen is mogelijk met de inklappende foilzwaarden

 

L12L12 (Lowrider)

Uit de Foiling Dinghy, waarvan er intussen een kleine honderd zeilen, groeide de L12 als 30 kilo lichtgewicht en snel planerende niet foiling zwaardboot. De boot wordt uit koolstof / epoxy gebouwd met een vacuüm techniek. Daardoor zijn de rompen allemaal identiek.

De brede, planerende romp geeft veel stabiliteit in de ruime windse rakken en een interessante richtend moment aan de wind. De lay-out is standaard rond de lichaamsbouw – en dus het bereik van de stuurman/vrouw- aangepast. Alle onderdelen zijn van topkwaliteit. Dus ultra licht, functioneel en met de grootste weerstand. Aan de koolstofmast kan het doorgelat, gelamineerd en uitgebouwd North zeil worden gehesen van 9,5 m² of 7,5 m². Door haar vorm en gewicht kan de boot gemakkelijk op het dak van de wagen worden vervoerd.
L12 prototype

Optuigen gaat bliksemsnel, dus ligt de nadruk volkomen op zeilplezier.

Passion Knokke toont ook de mateloos populaire Hobie Cats op haar stand

De Foiling Dinghy en de L12 zijn te bewonderen op de Belgian Boat Show bij Passion Knokke, stand 1412

 

Foiling Dinghy foilstanden