Eneco Clean Beach Cup 20
Gent 5-9 FEBRUARI 2020
FLANDERS EXPO, GENT
Belgian Boat Show
Antwerp 23-26 JANUARI 2020
ANTWERP EXPO
Let's camp B&B days Vakantiesalon Aventuria
NIEUWPOORT 16-18 OKTOBER 2020
JACHTHAVEN NIEUWPOORT
Belgian Boat Show Float
page-img

Eneco Clean Beach Cup 20 - grote vangstEneco Clean Beach Cup 20

 

Niet alleen gaan duizenden mensen alle stranden van onze kust opruimen. Het event spoort mensen aan om te gaan ploggen. Alles is goed om zwerfvuil te voorkomen.

 

Kom op zondag 22 maart tussen 13u en 18u mee het strand opruimen. Zet het plastic- en zwerfvuilprobleem mee in de kijker.

 

Eneco Clean Beach Cup 20De zee begint aan je voordeur

Het nieuws is oud, maar altijd hoogst valabel: zwerfvuil komt jaarlijks in kolossale hoeveelheden en variaties in zee terecht. Meer dan 12 miljoen ton plastic alleen al. Maar die rivieren, die zeeën, die oceanen, zijn de regulatoren van het leven op deze planeet.

Wat tien jaar geleden startte bij een spontane opruimactie van het strand voor een beachclub, is uitgegroeid tot een veelomvattende actie die iedereen er aan herinnert dat een propere zee begint bij een juiste attitude.

 

Eneco Clean Beach Cup 20Opruimen en rommel voorkomen

Onder impuls van de Eneco Clean Beach Cup ruimden vorig jaar 22 surf- en beachclubs aan onze kust (incl. 1 Nederlandse en 1 Franse) het zwerfvuil van meer dan 60 kilometer stranden op.  Vorig jaar verzamelden 7305 deelnemers 11,500 kilo plastic, blikjes, zakjes, sigarettenpeuken, dozen maar ook visnetten, touwen en veel meer. Jawel: 11,5 ton.

Het clean beach idee werd over een heel jaar gespreid met een senisbiliseringscampagne in alle strandclubs.

 

De Eneco Clean Beach Cup 2020

Eneco Clean Beach Cup 20

Door de kust schoon te vegen, maken we duidelijk hoe groot het zwerfvuilprobleem wel is. De actie  schudt iedereen, consumenten en beleidsmakers, wakker. Want het rommeltij is helaas nog niet gekeerd.

Elke surfclub heeft jullie support nodig.  Je kunt komen supporteren en helpen in één van de 20 deelnemende surfclubs over de volledige Belgische kustlijn.

Registreer je alvast via het invulformulier zodat je zeker bent van je authentiek Eneco Clean Beach Cup fluohesje!

Info en registratie

 

Eneco Clean Beach Cup 20 PLOGATHON

Denk aan het milieu en kom met de trein en kusttram!

Er zijn 6 treinstations aan de kust (De Panne, Koksijde, Oostende, Blankenberge, Zeebrugge en Knokke-Heist).

Kusttram info

 

Eneco Clean Beach Cup 20 Karel SabbeDe Plogathon

Ploggen is een combinatie van wandelen, joggen en zwerfvuil oppikken.

Karel Sabbe, gerenommeerd ultraloper, plogt tussen De Panne en Zeebrugge. Kom hem aanmoedigen op een van de stop-over plekken. Of -nog straffer- plog lekker mee.

Zowel op Facebook als op de website van de Eneco Clean Beach Cup wordt Karel live gevolgd, laat deze tracker dus jouw leidraad zijn.

Eneco Clean Beach Cup 20We Plog – let the app guide you

Deze app toont de situatie van propere en niet propere straten. Zo krijgt de plogger een interessant overzicht waar zij/hij loos kan gaan.
De app houdt ook (anoniem) de resultaten van jouw plogbeurten bij. In real time toot hij de situatie, waardoor iedereen de evolutie nauwgezet kan volgen.
Dit jaar zal de We Plog app actief zijn in de omgeving van de Eneco Clean Beach Cup hoofdlocatie in Zeebrugge. Tegen volgend jaar is hij actief over de hele kust.

We Plog info

 

North Sea Chef Willem Hiele

Tien jaar geleden reisde chef Willem Hiele, kleinzoon van een visser, nog de wereld rond met zijn surfplank. Vandaag kookt hij in het oude vissershuisje van zijn familie – dat dateert uit 1832 – en werd zijn restaurant in Koksijde bekroond met een 16/20 door Gault&Millau. Zijn passie voor de zee, proef je op het bord.

Tijdens zijn lange reizen langs de oceaankusten leerde Willem koken op een vuurtje op het strand en wildplukken. Overleven met wat de natuur je te bieden heeft. Die filosofie vind je terug in zijn restaurant.

We moeten eten wat de visser vangt.

Willem Hiele info